Education

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, vrea o nouă lege a educaţiei care să intre în vigoare până la sfârşitul acestui an. Potrivit acestuia,  din vechea lege va fi preluat „tot ceea ce este corect, obiectiv şi care va conduce spre obiectivele asumate”.
Însă pentru elaborarea ei vor fi consultate Consiliul Naţional al Rectorilor şi alte consorţii universitare, comisiile parlamentare de educaţie din Parlamentul României care sunt abilitate să producă această lege. „Deci, împreună cu Parlamentul şi împreună cu aceste consilii şi consorţii vom demara acest proces de a crea o nouă lege a educaţiei naţionale care are ca termen, aşa cum spuneam, sfârşitul acestui an”, a declarat ministrul Educaţiei, Pavel Năstase.

În capitolul „Politici în domeniul educaţiei” din programul de guvernare, mai este prevăzută conectarea tuturor şcolilor la internet prin conexiuni de mare viteză, realizarea de wireless campus-uri, începând cu învăţământul liceal, precum şi asigurarea necesarului de microbuze pentru transportul şcolar şi a unor campusuri şcolare în centrele de comună la standarde europene.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s